Detoxikační polévka z houbiček shiitake

08.01.2018

Shiitake houbičky mají čistící účinky, posilují  obranyschopnost organismu a rozpouštějí usazeniny v našem těle.

 

  • řasa wakame (velikost přibližně 2x2 cm) 

  • 100 g houbiček shiitake 

  • 100 g mrkve 

  • 180 g bílé ředkve (daikonu)

  • 40 g tenkých rýžových nudlí

  • 2 jarní cibulky

  • 2 hrsti mungo klíčků (lze vynechat)

  • 2 lžíce umeocta

  • 1 lžíce zázvorové šťávy

  • ¼ lžičky soli

  • 1 litr vody

Vodu dejte uvařit společně s řasou Wakame. Houbičky shiitake a mrkev nakrájejte na proužky, bílou ředkev na hrubo nastrouhejte. Vše vložte do vařící vody a vařte asi 7 minut. Vyjměte řasu, pokrájejte ji na malé kousky a vraťte zpět do hrnce. Do vroucí polévky vložte rýžové nudle a asi 2 minuty nechte povařit.

Jarní cibuli na jemno nakrájejte a společně s klíčky vložte do hotové polévky. Dochuťte zázvorovou šťávou a solí. 

Polévku můžete servírovat s jemně pokrájenými listy pampelišek a naklíčenou vojtěškou nebo jinými klíčky.

Dobrou chuť!


Autorka: Michaela Sedláčková (biomisa.cz)