Kvas z červené řepy

15.09.2017

Čistí játra a krev, pomáhá trávení, pomáhá odstraňovat toxiny z jater a navíc je velmi chutný. Dáte si?

  • 3 ks červené řepy (střední červené řepy)
  • 1 polévková lžíce mořské soli
  • 5 stroužků česneku (nemusí být)
  • 2,5 cm čerstvého zázvoru
  • 2 l studené převařené a vychladlé vody (ideálně filtrované nechlorované)
  • možno přidat 75 ml syrovátky (pravé z mléka, ne z prášku) nebo šťávu z nepasterovaného kvašeného zelí (alespoň 4 polévkové lžíce)

Nakrájejte oloupanou řepu a zázvor a vložte do nádoby. Přidejte převařenou osolenou vychladlou vodu (šťávu z kvašeného zelí nebo syrovátku), zavíčkujte, nechejte stát při pokojové teplotě 2-3 dny, pak dejte do lednice. Používá se hlavně voda z řepy. Po vypití vody, můžete zalít ještě jednou.

Přejeme lahodnou očistu!