Napařená zelenina                s fazolkami adzuki

24.05.2018

Fazolky adzuki krásně pročišťují a detoxikují organismus. Zeleninu můžeme různě kombinovat, nejlépe je volit sezónní a místní. 


  • 150 g zeleniny (brokolice, fenykl, červená řepa, mrkev, tuřín, pastinák, chřest...)
  • 100 g pórku
  • 50 g vařených fazolek adzuki
  • 1 lžička černého sezamu
  • 1 lžička zázvorové šťávy
  • 1 lžička kuzu
  • 40 ml vody
  • sůl
  • byliny (rozmarýn, tymián, saturejka)

Zeleninu dle vašeho výběru nakrájejte na proužky, vložte do pařáčku v hrnci s vroucí vodou. Napařujte do změknutí zeleniny. Pórek osmahněte na troše oleje, orestujte černý sezam, vmíchejte napařenou zeleninu a vařené fazolky adzuki. Ve skleničce rozmíchejte kuzu s vodou a zázvorovou šťávou a vlijte do směsi na pánvičce. Dochuťte solí a bylinkami.

Zeleninu podáváme například s jáhlami, pohankou, rýží, slzovkou, celerovým pyré, kvašenou zeleninou nebo listovým salátem.

Dobrou chuť!

Autorka: Michaela Sedláčková (biomisa.cz)