Polévka z naklíčeného munga

03.05.2017

Slaďoučká jak jarní hrášek s dávkou bílkovin, minerálů a vitamínů skupiny B.

  • 1 polévková lžíce ghí
  • 1 velká cibule
  • 450 g hrášku (čerstvého nebo mraženého)
  • 350 g naklíčeného munga (začít klíčit dva dny předem)
  • 150 g řapíkatého celeru
  • 1 litr vroucí vody
  • sůl
  • ovesná smetana
  • citrónová šťáva

Na ghí osmažte cibulku dozlatova. Přidejt na kousky nakrájený řapíkatý celer, naklíčené mungo, hrášek (pouze 400 g) a osolte. Zalijte vroucí vodou a vařte asi 10 minut. Potom vše rozmixujte, přidejte ovesnou smetanu. Vložte zbývajících 50 g hrášku, který už nevařte. Dochuťte citronovou šťávou a ozdobte pár kapkami olivového oleje a čerstvými bylinkami (pažitka, jarní cibulka, meduňka nebo máta).

Dobrou, ba přímo lahodnou, chuť!