Salát z červené řepy s křenem

05.02.2018

 Vynikající doplněk k jídlu, který zharmonizuje trávení.

  • 150 g červené řepy

  • 2-3 lžíce strouhaného křenu

  • 150 g jablek 

  • 150 g zelí

  • 2 lžíce jablečného octa 

  • 1 lžička lněného oleje 

  • 1 lžíce rýžového sirupu

  • sůl

Oloupejte červenou řepu, křen a jablka a nastrouhejte vše najemno. Na tenké proužky nakrájejte zelí. Vše smíchejte a zalijte zálivkou z jablečného octa, lněného oleje a rýžového sirupu. Dle chuti osolte.

Chcete-li výraznější chuť, přidejte více křenu. Sladko-kyselost salátu záleží na vyzrálosti a chuti jablek a řepy. Podle toho je dobré upravit poměry surovin na zálivku.

Dobrou chuť!

Autorka: Michaela Sedláčková (biomisa.cz)