Salát z ječných krup, červené řepy a divokých bylin

07.04.2018

Odlehčené jídlo, které vám pohladí trávení. 


  • 300 g vařené červené řepy 
  • 3 lžíce umeocta (Lze nahradit jablečným octem)
  • 1 lžičky zázvorové šťávy
  • 2 lžičky rýžového sirupu
  • 2 lžíce lněného oleje
  • 150 g vařených ječných krup (cca 70 g v suchém stavu)
  • Mořská řasa Kombu (přibližně 2x2 cm)
  • 80 g čerstvých zelených listů (polníček, špenát, mladé lístky bršlice nebo pampelišky)
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 5 ks ředkviček
  • 70 g naklíčeného munga (přibližně 25 g v suchém stavu)
  • Sůl
  • Výhonky vojtěšky, ředkviček, pískavice, rukoly, řeřichy

Uvařte červenou řepu, oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Dejte ji marinovat do směsi umeocta, zázvoru, rýžového sirupu a lněného oleje. Kroupy uvařte do měkka s řasou kombu. Smíchejte v míse vařené kroupy, pokrájenou mořskou řasu, zelené listy divokých bylin, nakrájené ředkvičky, řapíkatý celer a naklíčené mungo. Nakonec přidejte marinovanou červenou řepu. Dochuťte solí a výhonky.

Salát můžete servírovat teplý, například s římským salátem nebo ve studený jako přílohu k teplému jídlu.

Dobrou chuť!


Autorka: Michaela Sedláčková (biomisa.cz)