Salát z mrkve a daikonu

05.03.2018

K podpoře našich jater, aby měla dostatek energie a byla průchozí bez energetických bloků.


  • 100 g mrkve 

  • 170 g bílé ředkve (daikonu)

  • 1 lžíce umeocta 

  • 1 lžička zázvorové šťávy

  • 1 lžíce lněného oleje 

  • 2 lžíce rýžového sirupu

  • mladé listy divokých bylin (pampeliška, bršlice, jitrocel, sedmikrásky)

  • 50 g řapíkatého celeru

Mrkev a bílou ředkev na hrubo nastrouhejte. V hrnečku smíchejte umeocet, zázvorovou šťávu a lněný olej a rýžový sirup. Zálivku nalijte na nastrouhanou zeleninu a promačkejte, aby zelenina začala pouštět šťávu. Pokrájejte listy divokých bylin a řapíkatý celer a jemně vmíchejte do salátu.

Můžete přidat naklíčená semínka (chia, pískavice, hořčice, brokolice, jetel) nebo mungo klíčky.

Dobrou chuť!


Autorka: Michaela Sedláčková (biomisa.cz)