Tempura z nori řasy

27.10.2017

Pikantní mňamka nabitá minerály

  • 2 plátky řasy nori
  • 70 g hrašky pikant (hraška na smažení)
  • voda dle potřeby (potřebujeme hustší těstíčko)
  • 250 ml oleje na smažení

Nori plátek nastříhejte na menší čtverečky. Připravte si těstíčko na tempuru: smíchejte hrašku na obalování se studenou vodou tak, abyste vytvořili hustší těstíčko. Dejte vychladit do lednice.

V kastrolku si zahřejte olej na smažení - vyšší vrstvu. Aby se nepřepálil, vložte do něj kus mrkve či brambory (ochlazuje a zabrání přepálení oleje). Nori plátky namáčejte v těstíčku a vkládejte do rozpáleného oleje a krátce smažte po obou stranách. Osušte od přebytečného oleje.

Můžete servírovat samotné či namazané pomazánkou, navrch dejte špetku nastrouhaných ředkviček či bílé ředkve (daikonu) zakápnutých zázvorovou šťávou.

Dobrou chuť!