Veganské raw tzatziky

10.07.2017

Na jihu vědí, jak se v horkém létě osvěžit...

  • hrst natural kešu ořechů
  • 1 velká salátová okurka
  • ½ lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 1 lžička panenského olivového oleje
  • čerstvý kopr
  • 1-2 stroužky česneku (lze vynechat)
  • nerafinovaná sůl

Kešu ořechy namočte do studené vody nejméně na 2 hodiny, nejlépe přes noc.

Oloupejte okurku a nastrouhejte ji nahrubo. Dejte ji do sítka, sítko na misku. Trochu vody z okurky vymačkejte a přelijte do skleničky. Nastrouhanou okurku vložte do misky.

Namočené kešu ořechy slijte a vložte do mixeru. Přidejte k nim citronovou šťávu, trošku okurkové vody (jen tak polévkovou lžic), kopr a vylisovaný česnek. Umixujte dohladka a krém vyklopte do misky s nastrouhanou okurkou a promícháme. 

Přisolte dle chuti, případně zakápněte olivovým olejem.

Dobrou chuť!