Lenka Míkovcová

Na akademii jsem se rozhodla studovat, protože jsem se chtěla naučit opravdu zdravě a chutně vařit a zpestřit naše domácí jednoduchá zdravá jídla, méně obvyklými potravinami. 

Dlouhodobější potíže dcery s trávením a nabídka ségry, že do toho půjdeme spolu, byla konečným impulsem, který mi dodal energii pustit se do toho.

Čekala jsem, že se naučím vařit jídla z potravin, které se v našem jídelníčku neobjevovaly - např. řasy, kroupy, různé byliny - a to vše se mi splnilo.

Navíc mne překvapilo, že mě vaření začalo bavit. Vařím ráda, začínám experimentovat a kombinovat dle vlastního uvážení i bez receptu, udělala jsem změny v pořádku (nepořádku) v kuchyni, doplnila vybavení, naučila se dobře krájet cibuli...

Hlavním přínosem je pro mne to, že jsem si začala vaření, které jsem do té doby brala spíše jako nutnost než zábavnou součást života, skutečně užívat.