Naše e-NovinKy
Taky už máte plné zuby různých letáků a brožurek? My ano. Ale přesto cítíme potřebu dát o sobě vědět a předat vám kousek toho, s čím se každý den setkáváme - inspirace, vědomostí, tipů i praktických zkušeností a nebojíme se říci, že v mnoha případech i moudrosti lidí kolem nás.
Třeba vám také příjdou vhod...

Jaro 2018
V jarním čísle jsme pro vás připravili přehled čtyř nových studijních programů, které otevřeme v září 2018. A zároveň opět spouštíme soutěž o jedno studijní místo v jednom z nich.
Uvnitř najdete tipy na nabití jarní energií, přiblížíme vám francouzskou kuchyň, představíme vám specialistku na výživu Dr. Barbaru Miller a pokračujeme v seriálu Alchymie ekopraní.

Podzim 2017
A je tady podzim. Tedy téměř. V horách už je cítit...
Začínáme nový školní rok, vaříme tak, aby se radovala naše slezina, a učíme se prát ekologicky. Není to vždycky jednoduché, ale vše se dá naučit. Rozhovor s MUDr. Michaelou Šimkovou o tom, jak by bylo skvělé propojovat západní a východní medicínu, vleje do žil trochu naděje.

Jaro 2017
V jarním čísle se dočtete mnoho o bylinkách, lidech, kteří se jimi zabývají, i možnostech jejich využití k jarnímu detoxu.
Pár receptů i
článek paní profesorky Strunecké na téma civilizačních nemocí vytváří
právě ten vyvážený kokteil informací, který vás inspiruje i potěší.

Jaro - léto 2016
V prvním čísle Našich novineK si můžete přečíst rozhovor s Janou Rose, ve kterém sdílí své pohnutky k založení akademie i pocity a zkušenosti z průběhu studia, které má za sebou první dvouletý běh.
Můžete si uvařit letní polévku z rajčat, dočíst se, jak vidí Roger Green současné trendy ve výživě, i to, čím se typicky stravovaly dlouhověké národy.
O své zážitky ze studia se s vámi podělí Veronika Veselá, studentka (a nyní již absolventka) I. ročníku akademie.

Zima 2017
V posledním čísle odcházejícího roku si nenechte ujít rozhovor s jedním z "nejexotičtějších" lektorů, se kterým se u nás můžete setkat, taoistickým mnichem Namem Singhem Tao Shi.
Za zmínku stojí článek o péči o ústní dutinu od MUDr. Michaely Šimkové. Dozvíte se taky, čemu se vyhnout při praní, aby zátěž pro planetu byla co nejmenší.

Léto 2017
Naši milí, letní novinky jsou věnovány zejména tématu hledání té správné cesty. Také spolu s námi objevíte zapomenuté české superfoods a můžete zkusit kokosovou šlehačku (s čímkoliv - třeba kupou čerstvých jahod...).
A připravili jsme pro vás i soutěž o jedno volné místo v jednoletém
studijním programu!

Podzim - zima 2016
Ve druhém čísle Našich novineK si přečtete, na čem stojí koncept Rogera Greena Stravování dlouhověkých, čím se můžeme v zimě zahřát, jaké je tajemství pšenice dvouzrnky i proč se vyplatí vybírat sezónní potraviny.
Zajímavý pohled do psychosomatiky a základů práce s traumaty pro nás připravil Milan Hořínek, odborný konzultant v oblasti integrace traumat a náš lektor psychosomatiky.
Pár receptů, které potěší chuťové buňky a udělají dobře nejen našim žaludkům, jsou jasnou samozřejmostí.