Detoxikační polévka z houbiček shiitake
08.01.2018
Shiitake houbičky mají čistící účinky, posilují obranyschopnost organismu a rozpouštějí usazeniny v našem těle.
řasa wakame (velikost přibližně 2x2 cm)
100 g houbiček shiitake
100 g mrkve
180 g bílé ředkve (daikonu)
40 g tenkých rýžových nudlí
2 jarní cibulky
2 hrsti mungo klíčků (lze vynechat)
2 lžíce umeocta
1 lžíce zázvorové šťávy
¼ lžičky soli
1 litr vody
Vodu dejte uvařit společně s řasou Wakame. Houbičky shiitake a mrkev nakrájejte na proužky, bílou ředkev na hrubo nastrouhejte. Vše vložte do vařící vody a vařte asi 7 minut. Vyjměte řasu, pokrájejte ji na malé kousky a vraťte zpět do hrnce. Do vroucí polévky vložte rýžové nudle a asi 2 minuty nechte povařit.
Jarní cibuli na jemno nakrájejte a společně s klíčky vložte do hotové polévky. Dochuťte zázvorovou šťávou a solí.Polévku můžete servírovat s jemně pokrájenými listy pampelišek a naklíčenou vojtěškou nebo jinými klíčky.
Dobrou chuť!
Autorka: Michaela Sedláčková (biomisa.cz)