Kvas z červené řepy
15.09.2017
Čistí játra a krev, pomáhá trávení, pomáhá odstraňovat toxiny z jater a navíc je velmi chutný. Dáte si?
- 3 ks červené řepy (střední červené řepy)
- 1 polévková lžíce mořské soli
- 5 stroužků česneku (nemusí být)
- 2,5 cm čerstvého zázvoru
- 2 l studené převařené a vychladlé vody (ideálně filtrované nechlorované)
- možno přidat 75 ml syrovátky (pravé z mléka, ne z prášku) nebo šťávu z nepasterovaného kvašeného zelí (alespoň 4 polévkové lžíce)
Nakrájejte oloupanou řepu a zázvor a vložte do nádoby. Přidejte převařenou osolenou vychladlou vodu (šťávu z kvašeného zelí nebo syrovátku), zavíčkujte, nechejte stát při pokojové teplotě 2-3 dny, pak dejte do lednice. Používá se hlavně voda z řepy. Po vypití vody, můžete zalít ještě jednou.