Napařená zelenina s fazolkami adzuki
24.05.2018
Fazolky adzuki krásně pročišťují a detoxikují organismus. Zeleninu můžeme různě kombinovat, nejlépe je volit sezónní a místní.
- 150 g zeleniny (brokolice, fenykl, červená řepa, mrkev, tuřín, pastinák, chřest...)
- 100 g pórku
- 50 g vařených fazolek adzuki
- 1 lžička černého sezamu
- 1 lžička zázvorové šťávy
- 1 lžička kuzu
- 40 ml vody
- sůl
- byliny (rozmarýn, tymián, saturejka)
Zeleninu dle vašeho výběru nakrájejte na proužky, vložte do pařáčku v hrnci s vroucí vodou. Napařujte do změknutí zeleniny. Pórek osmahněte na troše oleje, orestujte černý sezam, vmíchejte napařenou zeleninu a vařené fazolky adzuki. Ve skleničce rozmíchejte kuzu s vodou a zázvorovou šťávou a vlijte do směsi na pánvičce. Dochuťte solí a bylinkami.
Zeleninu podáváme například s jáhlami, pohankou, rýží, slzovkou, celerovým pyré, kvašenou zeleninou nebo listovým salátem.
Dobrou chuť!
Autorka: Michaela Sedláčková (biomisa.cz)