Polévka z naklíčeného munga
03.05.2017
Slaďoučká jak jarní hrášek s dávkou bílkovin, minerálů a vitamínů skupiny B.
- 1 polévková lžíce ghí
- 1 velká cibule
- 450 g hrášku (čerstvého nebo mraženého)
- 350 g naklíčeného munga (začít klíčit dva dny předem)
- 150 g řapíkatého celeru
- 1 litr vroucí vody
- sůl
- ovesná smetana
- citrónová šťáva
Na ghí osmažte cibulku dozlatova. Přidejt na kousky nakrájený řapíkatý celer, naklíčené mungo, hrášek (pouze 400 g) a osolte. Zalijte vroucí vodou a vařte asi 10 minut. Potom vše rozmixujte, přidejte ovesnou smetanu. Vložte zbývajících 50 g hrášku, který už nevařte. Dochuťte citronovou šťávou a ozdobte pár kapkami olivového oleje a čerstvými bylinkami (pažitka, jarní cibulka, meduňka nebo máta).