Salát z červené řepy s křenem
05.02.2018
Vynikající doplněk k jídlu, který zharmonizuje trávení.
150 g červené řepy
2-3 lžíce strouhaného křenu
150 g jablek
150 g zelí
2 lžíce jablečného octa
1 lžička lněného oleje
1 lžíce rýžového sirupu
sůl
Oloupejte červenou řepu, křen a jablka a nastrouhejte vše najemno. Na tenké proužky nakrájejte zelí. Vše smíchejte a zalijte zálivkou z jablečného octa, lněného oleje a rýžového sirupu. Dle chuti osolte.
Chcete-li výraznější chuť, přidejte více křenu. Sladko-kyselost salátu záleží na vyzrálosti a chuti jablek a řepy. Podle toho je dobré upravit poměry surovin na zálivku.
Dobrou chuť!
Autorka: Michaela Sedláčková (biomisa.cz)