Salát z ječných krup, červené řepy a divokých bylin
07.04.2018
Odlehčené jídlo, které vám pohladí trávení.
- 300 g vařené červené řepy
- 3 lžíce umeocta (Lze nahradit jablečným octem)
- 1 lžičky zázvorové šťávy
- 2 lžičky rýžového sirupu
- 2 lžíce lněného oleje
- 150 g vařených ječných krup (cca 70 g v suchém stavu)
- Mořská řasa Kombu (přibližně 2x2 cm)
- 80 g čerstvých zelených listů (polníček, špenát, mladé lístky bršlice nebo pampelišky)
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 5 ks ředkviček
- 70 g naklíčeného munga (přibližně 25 g v suchém stavu)
- Sůl
- Výhonky vojtěšky, ředkviček, pískavice, rukoly, řeřichy
Uvařte červenou řepu, oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Dejte ji marinovat do směsi umeocta, zázvoru, rýžového sirupu a lněného oleje. Kroupy uvařte do měkka s řasou kombu. Smíchejte v míse vařené kroupy, pokrájenou mořskou řasu, zelené listy divokých bylin, nakrájené ředkvičky, řapíkatý celer a naklíčené mungo. Nakonec přidejte marinovanou červenou řepu. Dochuťte solí a výhonky.
Salát můžete servírovat teplý, například s římským salátem nebo ve studený jako přílohu k teplému jídlu.
Dobrou chuť!
Autorka: Michaela Sedláčková (biomisa.cz)