Salát z mrkve a daikonu
05.03.2018
K podpoře našich jater, aby měla dostatek energie a byla průchozí bez energetických bloků.
100 g mrkve
170 g bílé ředkve (daikonu)
1 lžíce umeocta
1 lžička zázvorové šťávy
1 lžíce lněného oleje
2 lžíce rýžového sirupu
mladé listy divokých bylin (pampeliška, bršlice, jitrocel, sedmikrásky)
50 g řapíkatého celeru
Mrkev a bílou ředkev na hrubo nastrouhejte. V hrnečku smíchejte umeocet, zázvorovou šťávu a lněný olej a rýžový sirup. Zálivku nalijte na nastrouhanou zeleninu a promačkejte, aby zelenina začala pouštět šťávu. Pokrájejte listy divokých bylin a řapíkatý celer a jemně vmíchejte do salátu.
Můžete přidat naklíčená semínka (chia, pískavice, hořčice, brokolice, jetel) nebo mungo klíčky.Dobrou chuť!
Autorka: Michaela Sedláčková (biomisa.cz)