Tempura z nori řasy
27.10.2017
Pikantní mňamka nabitá minerály
- 2
plátky řasy nori
- 70
g hrašky pikant (hraška na smažení)
- voda
dle potřeby (potřebujeme hustší těstíčko)
- 250 ml oleje na smažení
Nori plátek nastříhejte na menší čtverečky. Připravte si těstíčko na tempuru: smíchejte hrašku na obalování se studenou vodou tak, abyste vytvořili hustší těstíčko. Dejte vychladit do lednice.
V kastrolku si zahřejte olej na smažení - vyšší vrstvu. Aby se nepřepálil, vložte do něj kus mrkve či brambory (ochlazuje a zabrání přepálení oleje). Nori plátky namáčejte v těstíčku a vkládejte do rozpáleného oleje a krátce smažte po obou stranách. Osušte od přebytečného oleje.
Můžete servírovat samotné či namazané pomazánkou, navrch dejte špetku nastrouhaných ředkviček či bílé ředkve (daikonu) zakápnutých zázvorovou šťávou.
Dobrou chuť!
