Veganské raw tzatziky
10.07.2017
Na jihu vědí, jak se v horkém létě osvěžit...
- hrst natural kešu ořechů
- 1 velká salátová okurka
- ½ lžíce čerstvé citronové šťávy
- 1 lžička panenského olivového oleje
- čerstvý kopr
- 1-2 stroužky česneku (lze vynechat)
- nerafinovaná sůl
Kešu ořechy namočte do studené vody nejméně na 2 hodiny, nejlépe přes noc.
Oloupejte okurku a nastrouhejte ji nahrubo. Dejte ji do sítka, sítko na misku. Trochu vody z
okurky vymačkejte a přelijte do skleničky. Nastrouhanou okurku vložte do misky.
Namočené kešu ořechy slijte a vložte do mixeru. Přidejte k nim citronovou šťávu, trošku okurkové vody (jen tak polévkovou lžic), kopr a vylisovaný česnek. Umixujte dohladka a krém vyklopte do misky s nastrouhanou okurkou a promícháme.
Přisolte dle chuti, případně zakápněte olivovým olejem.