Tyto stránky používají cookies k analýze návštěvnosti a bezpečnému provozování stránek. Používáním stránek vyjadřujete souhlas s našimi pravidly pro ochranu soukromí.
Close
Akademie léčivé výživy / blog
Menu
Close Menu
  • Odborné články
  • Rozhovory
  • Tradice v kole roku
  • Sezónní recepty
  • E-novinKy
  • Studentské fórum Prevence výživou
  • Absolventský klub
  • Kontakt
Více

Sezónní recepty

Inspirace pro jednotlivá roční období... Autory jsou naši lektoři vaření a tímto vám dávají volnou ruku zkoušet, experimentovat, radovat se a užívat si tvůrčího procesu v kuchyni.

Jaro

K jaru patří zelená barva, dopřejme si ji v podobě naklíčených obilovin a luštěnin nebo jarních bylinek a mladých výhonků a udělejme radost svým játrům, dopřejme jim jejich oblíbené kyselé chuti třeba formou úžasného kysaného zelí nebo pickels.

Léto

Letní strava je odlehčená, pestrobarevná, zařazujeme saláty, jejichž hořká chuť stahuje horkost a zelená barva občerstvuje, a občas ostřejší koření k otevření pórů a vypocení.

Babí léto

V pozdním létě má mít jídlo jemnou chuť, nejvhodnější úpravou je krátké vaření v podobě blanšírování nebo osmahnutí. 

Podzim

Na podzim shromažďujeme zásoby na zimu, upřednostňujeme sladkokyselou a mírně pikantní chuť a vaříme déle.

Zima

Zima je období klidu, meditace a rozjímání, vše je staženo dolů, do kořenů. Je potřeba vyhledávat teplo, vhodné jsou husté polévky a slané potraviny v podobě mořských řas, nakládané zeleniny nebo fermentovaných sojových omáček. Vhodnou kuchyňskou úpravou je pečení a vaření s alkoholem. 

© 2017 Green Fusion s.r.o. Všechna práva vyhrazena.